Het nadeel van deze beginfase van WIDM, is dat het zo godvergeten chaotisch is allemaal. Alles en iedereen doet verdacht en ik heb nog geen idee waar ik de rode lijn moet zoeken. Vragen heb ik wel, veel vragen. Allereerst, hoe kan Jochem zijn molboekje zijn kwijtgeraakt? Heeft Sigrid daar iets mee te maken? Waarom heeft Sigrid de sleutel van de kamer van 445?

Voordat de opdrachten beginnen, wordt er een lofzang afgestoken dat iedereen zo blij is dat ze allemaal weer samen zijn. Zo in hun sas met het groepsgevoel ❤ Hartjes voor iedereen. Ik word er bijna emotioneel van.

Opdracht 1: De estafetterun
Ik hoorde estafetterun en ik moest denken aan de piepjestest op de middelbare school. Horror, trauma’s en een dichtgeknepen keel… Maar daar had het gelukkig niets mee te maken. De kandidaten moesten van A naar B rennen door de duinen, op de route stonden paaltjes met biljetten erin en op de route waren kleine omwegen die leidden naar meer geld. Als je met een half biljet over de finish kwam, dan telde het als mingeld. Diederik werd aangesteld als coach, die de kandidaten vanaf een hoger gelegen punt de goede weg op kan coachen.

Er vielen een aantal dingen op in deze opdracht. Jeroen startte de estafette en kon geen chaos veroorzaken. Sanne stelde allemaal onnodige vragen via de portofoon waardoor de rest geen gebruik kan maken van de portofoon. Zoals “Mag ik al het geld van de paaltjes halen?” “Weet je dat zeker?” Fascinerend wel. Als je alle geldbedragen bij elkaar optelt die verzameld zijn, kom je dus niet uit op de 1130 Euro waar Art op uit komt. Dat kan komen omdat (1) Art niet kan rekenen (…) of (2) omdat de Mol geld weggemoffeld heeft. Thomas zat een beetje in zijn broekzak te klooien toen hij wegrende (en nadat hij aan Diederik had gevraagd: “Kan je mij zien?” “Ja, in de verte. Maar ik zie niet echt wat je doet” Dusss…). De club heeft uiteindelijk 1000 Euro mingeld, omdat Jochem een half duizendje had gepakt. 130 Euro in de pot! Toch fijn dat er zo’n groepsgevoel is ❤ Hartjes voor iedereen.

Opdracht 2: Mickey Mouse
Op het strand moesten zes kandidaten zo veel mogelijk kandidaten uitbeelden en Sigrid en Imanuelle moesten raden wie werd uitgebeeld. Op zich hartstikke leuk natuurlijk. Een soort real life Pictionary, 30 Seconds én Who is the Man. Maar toen de kandidaten mochten gaan harken op het strand, was het bijna al donker en ze hadden geen rekening gehouden met het opkomende tij. Sanne (!) stelde voor om iedereen lievelingsdrankje uit te beelden. Maar niemand wist echt waarom dat een goed idee was (ik ook niet, overigens). Jochem tekende Mickey Mouse, maar faalde daarin jammerlijk. Ik bedoel, ik kan ook niet echt lekker tekenen en waarschijnlijk al helemaal niet met een hark. Maar kindervriend Jochem, die jarenlang scoorde met Praatjesmakers, Willem Wever en meer van zulks die geen Mickey Mouse kan tekenen? Sigrid en Imanuelle deden hun best, raadden vijf tekeningen en verdienden 2500! Kudo’s voor Sigrid die Mickey Mouse interpreteerde als beer: “En de beer is voor Jochem omdat hij zo’n knuffelbeer is.” Ikzelf had die beredenering aan Thomas gekoppeld, maar dat had geen 500€ opgeleverd natuurlijk. De stemming was top, Thomas deed nog een gevoelige monoloog over het groepsgevoel en Imanuelle schreeuwt om een group hug. Aahh. Zo veel liefde.

Opdracht 3: Autorijden, portofoon en chaos
Ok, denk: vier auto’s, verspreid over de stad, twee kandidaten per auto, ramen en deuren gesloten, aan de buitenkant van de vier auto’s staat in delen de route. En er zijn dus portofoons…

Dan weet je: chaos, veel chaos en geen geld. En zo geschiedde. Het doel, de grootste boekenwinkel ter wereld (ofwel: de hemel!!), bereikten ze niet op tijd en ze hadden dus niet de boeken gevonden waar het geld in zat. Een van die boeken was trouwens ‘Miss Mole’. Serieus?

Een van de redenen waarom ze die boekenwinkel niet bereikten, was trouwens omdat Jeroen tegen Sigrid zei dat zij de enveloppen niet open hoefde te maken. In de enveloppen stonden de namen van de boeken… Heel raar dit allemaal.

Conclusie & overdenkingen
Roos is eruit. De Mol lijkt een chick, want: Miss Mole. Het boek Miss Mole is trouwens niet bekend bij Bol.com, just saying. Jeroen deed raar in de auto. Thomas leek dingen in zijn broekzak te moffelen. Jochem’s molboekje was kwijt (einde verhaal?) en kwam op miraculeuze manier weer terug. Sanne deed eigenlijk met alles raar en verdacht: favoriete drankjes uitbeelden? De etherdiscipline terroriseren? Complot theorie nummer #1 komt trouwens van Chris Zegers in Moltalk. Let op. Probeer me te volgens, want deze gaat ver. De bijnaam van Margriet, de Mol van 2015, was Spruitje en guess what er op het t-shirt van Diederik stond deze aflevering????? Een spruit dus. Nou. Dan weet je het wel. Hij vond het zelf een fan-tas-tische vondst van zichzelf. Maar ondanks dit alles: Sigrid de mol. Ik hoop het zo!

En dan heb ik ook nog goed nieuws. De monologen van Art bezorgen mij dit jaar (nog) geen algeheel gevoel van onbehagen. Yay! Daarmee is het einde verhaal voor deze week.